woensdag 29 januari 2020

Voorwaarden, Spelregels en Werkwijze

1. Werkwijze en Voorwaarden 


Om niet voor teleurstellingen komen te staan, raden wij je aan zowel onderstaande informatie als de pagina's en links waarnaar verwezen wordt aandachtig door te lezen!


Wij hebben deze met de grootst mogelijke zorg samengesteld, omdat wij helder en transparant naar jou toe willen communiceren.


Wil je via Parkzoom aan een huurwoning komen, dien je allereerst inkomen uit werk, studiefinanciering i.c.m. een bijbaan of pensioen te genieten.

Hoe hoog je inkomen minimaal dient te zijn, is afhankelijk van de huur en je uitgavenpatroon.

De woningen van Parkzoom bevinden zich veelal ofwel in Noord ofwel op Zuid. Huren van huurwoningen in Rotterdam Zuid beginnen veelal vanaf € 850,- netto per maand. Sporadisch komt een woning met een huur onder de huurtoeslaggrens beschikbaar.

Of je voor huurtoeslag in aanmerking komt kun je uitrekenen op www.mijntoeslagen.nl.

Huren van huurwoningen in Noord beginnen vanaf € 1.150,- netto per maand.


Aangezien voor een deel van ons woningaanbod een huisvestingsvergunning benodigd is, worden WW-, WIA- en WWB-uitkeringen door de gemeente niet als inkomen geaccepteerd.
Lees meer over de huisvestingsvergunning.

Ook dien je reeds ingeschreven te staan op een Nederlands verblijfadres en over een geldige verblijfstitel in Nederland te beschikken. 


Een kredietcheck maakt onderdeel uit van de screeningsprocedure, wat inhoudt dat je betalingsverleden positief is.

Als je met schuldhulpverlening of meermaals met incassobureaus of deurwaarders te maken hebt (gehad), heeft aanmelden daarom helaas geen zin.

In plaats van een waarborgsom wordt van huurders verlangd, dat zij een Nederlandse borgsteller hebben, die in Nederland woonachtig is. Is de borgsteller gehuwd in gemeenschap van goederen c.q. samenwonend met een geregistreerd partnerschap, dan vragen wij ook de gegevens van de partner aan je op. 


Om je dossier te kunnen beoordelen, ben je vanzelfsprekend bereid onze vragen openhartig en naar waarheid te beantwoorden, onze aanwijzingen op te volgen en deze documenten aan te leveren.


Het merendeel van de woningen die Parkzoom in beheer heeft, zijn portiekwoningen en galerijwoningen. Portiekwoningen zijn vaak voorzien van houten vloeren en/of hebben een gering woonoppervlak. De meeste galerijwoningen hebben slechts 1 slaapkamer. 
Om deze redenen gaat de voorkeur uit naar huishoudens van maximaal 1 of 2 volwassen personen zonder minderjarige kinderen, mede in verband met de gehorigheid. 

Ook voor grotere woningen geldt, dat een huishouden uit maximaal 2 volwassen personen bestaat.  

Parkzoom doet niet aan kamerverhuur.

Vanwege de gehorigheid is het bespelen van muziekinstrumenten  (inclusief zang) niet toegestaan. 

Voor de woningen die Parkzoom beheert, wordt goed gezorgd. De ideale huurder is iemand die dit waardeert en netjes, rustig en met respect voor de woning en de omwonenden de woning bewoont.


Een huurovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum van 12 maanden. In deze 12 maanden is het niet mogelijk de overeenkomst te beëindigen. Hierna geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.

Het kan voorkomen, dat gezien het bouwjaar de (houten) vloer in een woning onregelmatigheden vertoont en daardoor niet geschikt is voor het leggen van laminaat.


2. Spelregels & Verhuurprocedure   


Allereerst stuur je een mail naar verhuur(at)parkzoom-beheer.nl, met je contactgegevens, waarin je jezelf voorstelt aan de verhuurder. Heb je interesse in een specifieke woning, omdat je de huidige bewoners kent, vermeld dan tevens het adres.

Reageer je op een woning via Pararius, dan kun je via de knop 'contact met de makelaar' een introductiebericht sturen.

Lees wel eerst goed de beschrijving door bij de advertentie! 
Bij enorm grote belangstelling voor een woning zullen wij enkel contact opnemen met die kandidaten die uitgenodigd worden voor een privébezichtiging. Wij vragen hiervoor om je begrip en bedanken je langs deze weg voor je interesse.
  • Huurwoningen zijn per direct beschikbaar, tenzij anders aangegeven. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal 12 maanden en gaat zo snel mogelijk in na bezichtigen. 
  • Wij kunnen helaas geen rekening houden met een eventuele opzegtermijn van je huidige huurwoning.
Hoe de toewijzing van een huurwoning tot stand komt lees je in dit protocol. De uiteindelijke beslissing ligt bij de verhuurder en is altijd doorslaggevend. Hierna volgt een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Als ook deze positief verloopt, maken we een afspraak om de huurovereenkomst te tekenen.

Wij doen ons best je zo snel mogelijk antwoord te geven. Bij grote belangstelling en als er een weekend tussen zit, lukt dit niet altijd binnen 48 uur.  Wij vragen hiervoor om je begrip.

Door je aan te melden ga je expliciet akkoord met de voorwaarden, spelregels en werkwijze. 


Belangrijk om te weten:


Bezoek op ons kantoor vindt uitsluitend op afspraak plaats. 

Als je via ons een woning huurt, wil je natuurlijk ook weten wat wij met je persoonsgegevens doen. Onze privacyverklaring lees je hier.

Aanmelden geeft geen garantie op een huurwoning.

Tevens behouden wij ons het recht voor om aspirant-huurders (zonder opgaaf van redenen) te weigeren.

Indien een aspirant-huurder vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is Parkzoom genoodzaakt aangifte te doen bij de politie wegens Valsheid in geschrifte (Artikel 225 van het Strafrecht).