maandag 9 juli 2018

Voorwaarden, Spelregels en Werkwijze


1. Werkwijze en Voorwaarden 


Om niet voor teleurstellingen komen te staan, raden wij je aan zowel onderstaande informatie als de pagina's en links waarnaar verwezen wordt aandachtig door te lezen!


Wij hebben deze met de grootst mogelijke zorg samengesteld, omdat wij helder en transparant naar jou toe willen communiceren.


Wil je via Parkzoom aan een huurwoning komen, dien je allereerst inkomen uit werk, studiefinanciering i.c.m. een bijbaan of pensioen te genieten.

Hoe hoog je inkomen minimaal dient te zijn, is afhankelijk van de huur en je uitgavenpatroon.

Huren van huurwoningen in Rotterdam Zuid en West beginnen vanaf € 500,- netto per maand.

Of je voor huurtoeslag in aanmerking komt kun je uitrekenen op www.mijntoeslagen.nl.

Huren van huurwoningen in overige stadsdelen beginnen vanaf € 895,- netto per maand.


Aangezien voor veel van onze woningen een huisvestingsvergunning benodigd is, worden WW-, WIA- en WWB-uitkeringen door de gemeente niet als inkomen geaccepteerd.
Lees meer over de huisvestingsvergunning.

Ook dien je reeds ingeschreven te staan op een Nederlands verblijfadres en over een geldige verblijfstitel in Nederland te beschikken. 


Een kredietcheck maakt onderdeel uit van de screeningsprocedure, wat inhoudt dat je betalingsverleden positief is

Als je te maken hebt met schuldhulpverlening heeft aanmelden daarom helaas geen zin.

In plaats van een waarborgsom vraagt Parkzoom dat huurders een Nederlandse borgsteller hebben, die in Nederland woonachtig is. Is de borgsteller gehuwd in gemeenschap van goederen c.q. samenwonend met een geregistreerd partnerschap, dan vragen wij ook de gegevens van de partner op. 


Om je dossier te kunnen beoordelen ben je vanzelfsprekend bereid onze vragen in het Nederlands of Engels openhartig en naar waarheid te beantwoorden, onze aanwijzingen op te volgen en deze documenten aan te leveren.


Het merendeel van de woningen die Parkzoom in beheer heeft, zijn portiekwoningen. Deze woningen hebben meestal een gering woonoppervlak en zijn vaak voorzien van houten vloeren. Om deze redenen geven wij de voorkeur aan huishoudens van maximaal 1 of 2 volwassen personen zonder minderjarige kinderen.


Ook voor grotere woningen geldt, dat een huishouden uit maximaal 2 volwassen personen bestaat.  


Parkzoom zorgt goed voor de woningen die zij beheert. Onze gewenste huurder is daarom iemand die dit waardeert en netjes, rustig en met respect voor de omwonenden de woning bewoont.


Een huurovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum van 12 maanden. In deze 12 maanden is het niet mogelijk de overeenkomst te beëindigen. Hierna geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.

Het kan voorkomen, dat gezien het bouwjaar de (houten) vloer in een woning onregelmatigheden vertoont en daardoor niet geschikt is voor het leggen van laminaat.


2. Spelregels & Verhuurprocedure   


Allereerst maak je een VerhuurtBeter account aan.

Hiervoor betaal je aan VerhuurtBeter eenmalig € 30,-. Je account is 12 maanden geldig.

Redenen om je dossier zo snel mogelijk in orde te maken, zijn:

  • Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen.
  • Het overgrote deel van onze beschikbare woningen komt niet online! Als een woning vrij komt, benaderen we eerst de kandidaten op de wachtlijst van wie het dossier reeds positief is beoordeeld. Alleen voor deze kandidaten zijn bezichtigingen op afspraak mogelijk. 
  • Open Huizen zijn toegankelijk voor iedereen, ook als je nog geen VerhuurtBeter account hebt. De Open Huizen agenda en binnenkort beschikbare woonruimte vind je hier. Hoe eerder jij je dossier compleet hebt, hoe sneller we kunnen schakelen.
  • Huurwoningen zijn in principe per direct beschikbaar, tenzij anders aangegeven. Een huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal 12 maanden en gaat zo snel mogelijk in na bezichtigen.
  • Een compleet dossier kan het verschil maken tussen jou of iemand anders als nieuwe huurder van de door jouw gewenste woning.

Bij meerdere geschikte kandidaten voor dezelfde woning is de keuze van de verhuurder doorslaggevend. Hierna volgt een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Als ook deze positief verloopt, maken we een afspraak om de huurovereenkomst te tekenen.

Heb je technische vragen of vragen over de functionaliteiten van je account? Deze stel je via de chatmodule in je account aan het VerhuurtBeter team.

Vragen over je aanmelding kun je via de berichtenmodule in je account aan Parkzoom stellen.


Wij proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven. Bij grote belangstelling en als er een weekend tussen zit, lukt dit niet altijd binnen 48 uur. Wij vragen hiervoor om je begrip.


Belangrijk om te weten:


Vanwege de vele inschrijvingen geeft aanmelden geen garantie op een huurwoning.

Tevens behouden wij ons het recht voor om aspirant-huurders (zonder opgaaf van redenen) te weigeren.

Wij kunnen helaas geen rekening houden met een eventuele opzegtermijn van je huidige huurwoning.

Bezoek op ons kantoor vindt uitsluitend op afspraak plaats. 


Om alle kandidatendossiers overzichtelijk op één plek te hebben maakt Parkzoom gebruik van de diensten van het aanmeldplatform VerhuurtBeter. 

Wat de voordelen voor jou als woningzoekende/huurder zijn kun je op hun site lezen. Voor hun dienst betaal je VerhuurtBeter eenmalig € 30 inschrijfgeld voor een account van 12 maanden. Je VerhuurtBeter account wordt niet stilzwijgend verlengd.

Restitutie van inschrijfgeld is niet mogelijk.


Je kunt te allen tijde je account met alle informatie en documenten opheffen. Hoe, dat vind je in je account. Kom je er niet uit? Gebruik dan de chatfunctie rechtsonderin je scherm in je account om het VerhuurtBeter team om hulp te vragen.

Met een VerhuurtBeter account voldoet Parkzoom aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Als je via ons een woning huurt, wil je natuurlijk ook weten wat wij met je persoonsgegevens doen. Onze privacyverklaring lees je hier.

Indien een aspirant-huurder vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is Parkzoom genoodzaakt aangifte te doen bij de politie wegens Valsheid in geschrifte (Artikel 225 van het Strafrecht).